aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g gekookte bieten
  • 4 el milde olijfolie
  • 1½ el currypoeder
  • 200 ml creme fraiche
  • 4 naanbroden
  • 10 g verse koriander 

Bereidingswijze:

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Bewaar het sap van de bieten en snijd de bieten in blokken van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui en de knoflook 1 min.
Voeg de curry toe en bak 2 min.
Voeg de kikkererwten, de bieten met sap en de creme fraiche toe.
Breng aan de kook, roer door en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de koriander fijn.
Verdeel de bietencurry over diepe borden en garneer met de koriander.
Serveer met de naan.