aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 800g geschilde asperges.
  • 250g gerookte blokjes spek.
  • 1 teen knoflook.
  • 40g Knorr Aspergesaus Mix.
  • 500g spaghetti.
  • 4 takjes platte peterselie.
  • 30g Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:

Breng een flinke pan water aan de kook.
Snijd de onderste 3 cm van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm. 
Kook de aspergestukjes in 10 min. bijna gaar.
Bak intussen de spekblokjes in een hapjespan in 6 min. 
knapperig. Schep de spekjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. 
Schenk het bakvet grotendeels uit de pan, er mag ca. 1 el in de pan achterblijven.
Zet de pan terug op het vuur en pers er het teentje knoflook boven. 
Fruit ca. 1 min. op laag vuur. 
Voeg de aspergesausmix en 250 ml water toe. 
Roer met een garde tot een gladde saus. 
Verwarm op laag vuur, maar zorg dat de saus niet gaat koken.
Neem de asperges met de schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de saus. 
Laat het kookwater in de pan.
Kook de spaghetti in 4-5 min. beetgaar in het kookwater van de asperges. 
Giet de spaghetti af en meng deze samen met de spekjes door de saus. 
Hak intussen de peterselie fijn.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. 
Rasp er de Parmezaanse kaas over en bestrooi met de peterselie.