aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook.
  • 580g gegrilde rode paprika (potten).
  • 2 el olijfolie.
  • 800g gepelde tomaten.
  • 1 groentebouillonblokje.
  • 8 volkoren tortilla's.
  • 175g geraspte jongbelegen kaas.
  • 12 plakjes salami.

Bereidingswijze:

Hak de knoflook fijn.
Laat de gegrilde paprika goed uitlekken.
Snijd 3 paprika’s in dunne reepjes voor de tosti’s.
Snijd de rest van de paprika grof.
Verhit in een soeppan de olie.
Fruit de knoflook 1 min.
Schep de grofgesneden paprika erdoor en bak 1 min. mee.
Voeg de blikken tomaat toe.
Vul beide blikken met water en schenk ook het water in de pan.
Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de soep 8 min. zachtjes.
Beleg 4 tortilla's met de salami en paprikareepjes.
Strooi de kaas en peper naar smaak erover.
Dek af met de andere 4 tortilla's en druk stevig aan.
Verhit twee koekenpannen zonder extra olie of boter.
Leg in elke pan een tortillatosti en rooster 2½ min. per kant, tot de tortilla knapperig en de kaas gesmolten is.
Neem de tosti's uit de pan en houd ze onder een deksel warm (of in de oven).
Maak op dezelfde manier nog 2 tosti’s.
Pureer de soep van het vuur met de staafmixer.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de soep in 4 kommen.
Snijd de tosti's in punten en serveer ze bij de soep.