aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 55

Ingrediënten:

  • 275 gr penne pasta.
  • 1 ui.
  • 1 teen knoflook.
  • 400 gr champignons (in schijfjes).
  • 2 paprika's.
  • 1 blikje tomatenpuree.
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder.
  • 100 ml water.
  • 150 ml creme fraiche.
  • peper en zout.
  • 1 theelepel maïzena.
  • 50 gr geraspte kaas.

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
Verwarm de oven 200 graden.
Hak de ui en knoflook fijn.
Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
Snijd de paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
Voeg vervolgens de plakjes champignons toe.
Bak de groenten tot ze wat zijn geslonken.
Voeg de paprikapoeder toe en een flinke snuf peper en zout.
Schep de tomatenpuree erdoor en voeg het water toe en breng aan de kook.
Laat het mengsel iets inkoken of meng de maizena met een klein beetje water en voeg toe aan de groentesaus en laat een paar minuten indikken.
Schep de creme fraiche door de groentesaus en roer vervolgens de pasta door de stroganoff saus.
Doe alles in een grote ovenschaal en bestrooi met kaas.
Zet de stroganoff ovenschotel 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.