aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2el rozijnen.
  • 100ml appelsap.
  • 325g varkenshaas culinair.
  • 25g roomboter.
  • 125g gerookte spekreepjes.
  • 1 handappel (bijv. jonagold).
  • 1 takjes peterselie.

Bereidingswijze:

Week in een kommetje de rozijnen in het appelsap.
Bestrooi intussen de varkenshaas met peper.
Verhit in een koekenpan de boter.
Bak de varkenshaas in 12-15 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het losjes afgedekt met aluminiumfolie warm.
Bak in het bakvet de spekreepjes in 4 min. knapperig uit.
Snijd intussen de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 partjes.
Bak de appelpartjes 2 min. met de spekreepjes mee.
Schenk het appelsap met de rozijnen in de pan en breng aan de kook.
Schraap met een spatel de aanbaksels van de bodem en laat de jus tot de jusdikte inkoken.
Snijd de varkenshaas in plakjes en leg het vlees op een schaal.
Schep er de jus met de appel en het spek over. Bestrooi met de peterselie.