aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie.
  • 2 uien.
  • 2 paprika's naar keuze.
  • 1 tl gemalen komijn.
  • 400g tomatenblokjes.
  • 4 eieren.
  • 2 el peterselie (bakje 30 g).
  • 1 snufje zout.
  • 1 snufje peper.

Bereidingswijze:

Verhit in een hapjespan de olijfolie.
Fruit de ui 1 min.
Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
Schep de komijn erdoor.
Voeg de tomatenblokjes toe en kook in 5 min. tot een dikke saus.
Maak in de saus kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei; zorg dat de dooier heel blijft.
Bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan.
Bak de eieren in 4-6 min. naar wens gaar.
Verdeel de eieren in tomatensaus over de borden en bestrooi met de peterselie.

p.s.
Om de saus dikker te krijgen gebruik b.v. tomatenpuree en creme fresh.