Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Breng een pan ruim water aan de kook.
Veeg intussen de paddenstoelenmix en de oesterzwammen met een borsteltje of keukenpapier schoon.
Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit in een koekenpan de olie.
Voeg alle paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend voorzichtig 3-4 min.
Snijd de paprika in reepjes.
Fruit de ui en de knoflook 1 min.
Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
Voeg evt. 1 el extra olie toe.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng intussen de bloem met het paprikapoeder.
Bestrooi het paddenstoelmengsel met de paprikabloem en bak al omscheppend 1 min.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
Schenk langzaam en al roerende 500 ml water erbij.
Verwarm al roerende tot een gladde en gebonden saus.
Verwarm de goulash nog 5 min. op laag vuur.
Giet de rijst af.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of rasp in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de goulash erbij.
Serveer met de plakjes komkommer.