aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 5 el olijfolie.
  • 700 g aardappelschijfjes (duopak).
  • 500 g sperziebonen (1 zak).
  • 3 uien.
  • 320 g Italiaanse pangasiusfilet (1 schaal).
  • 3 el yogonaise.
  • 1 teen knoflook.
  • 1 snufje peper.
  • 2 el water.

Bereidingswijze:

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
Bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin en krokant.
Kook intussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de ui 2 min. en schep uit de pan.
Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de vis in 4-6 min. bruin en gaar.
Giet de sperziebonen af en laat goed uitlekken.
Meng de yogonaise met de 2 el water en de knoflook.
Schep de sperziebonen en ui door de knoflookdressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de vis met de salade over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes.