Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 2
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
VOOR DE DÜRÜM: VOOR DE YOGHURTSAUS:
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Meng vijf eetlepels olijfolie, drie eetlepels dille, een theelepel rozemarijn en de fijngesneden knoflook met een snufje peper en zout naar smaak door elkaar. Laat de kipfilet minimaal tien minuten in de marinade trekken. Maak ondertussen de yoghurtsaus klaar. Snijd de komkommer zeer fijn (als je denk dat het fijn genoeg is, snijd het dan nog een keer). Meng de fijngesneden komkommer en dille met de yoghurt. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voor een pittige saus kun je er fijngesneden jalapeños aan toevoegen (over fusion cooking gesproken). Ik vind dit een echte aanrader! Nadat de yoghurtsaus en de marinade klaar zijn kun je je richten op de andere ingrediënten. Snijd de paprika en de ui fijn. Was de appel en snijd deze, met schil, ook fijn. Het bakken kan beginnen! Bak de gemarineerde kipfilet in zo’n tien minuten goudbruin. Voeg daarna de ui en de paprika toe en laat dit even mee bakken. Als laatste voeg je de appel toe en laat het geheel nog vijf minuten bakken. Ik eet de dürüm altijd met zelfgemaakte tortillas, maar je kunt ook kant-en-klare tortillas in de winkel kopen. Terwijl de dürüm aan het koken is maak ik de tortillas warm. Het is bijna klaar! Bestrijk de tortillas met een dun laagje yoghurtsaus en schep het kipmengsel er vervolgens royaal overheen. Rollen maar en je Turkse dürüm is klaar! Eet smakelijk!