aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 meergranenstokbrood (afbak).
  • 390g Nieuwe Standaard Kip kipfilet.
  • 250g verse ananasstukjes (schaal).
  • 500g verse zuurkool (schaal).
  • 4 el magere kwark.
  • 1,5 el olijfolie.
  • 2 rode uien.
  • 1 snufje peper.

Bereidingswijze:

Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrijk de kip met de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Snijd de ananasstukjes iets kleiner. Meng voor de dressing de kwark met peper naar smaak.
Verhit de grillpan. Gril de kipfilet in 5 min. goudbruin en gaar. Keer de repen af en toe. Meng de zuurkool met de ananas, ui en dressing.
Verdeel de zuurkoolsalade over 4 borden. Leg er de gegrilde kip op en serveer met het stokbrood.