aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 500g sperziebonen.
  • 1 snufje zout.
  • 3 el olijfolie.
  • 600g minikrieltjes.
  • 540g pangasiusfilet gemarineerd mosterd & dille (diepvries).
  • 125g magere spekreepjes.
  • 2 uien.
  • 75g zwarte olijven zonder pit.
  • 3 el peterselie (bakje 30 g).
  • 1 snufje peper.

Bereidingswijze:

Kook de sperziebonen in water met zout 4 min. Verhit in een hapjespan ? van de olijfolie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Bereid de pangasiusfilets volgens de aanwijzingen in de koekenpan of magnetron.
Verhit in een koekenpan restant olijfolie. Bak de spekreepjes met de ui 3 min. Giet de sperziebonen af en bak ze 4 min. met de spekreepjes mee. Voeg de olijven, de peterselie en peper naar smaak toe.
Verdeel de pangasiusfilet met de boontjes over de borden. Serveer met de krieltjes.