Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm de ovengrill voor. Breng 2 pannen met ruim water aan de kook voor de aardappelen en de sperziebonen. Boen de aardappelen schoon.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de slavinken in 15 min. rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Kook intussen in de andere pan de sperziebonen in 5 min. beetgaar.
Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom. Giet de sperziebonen af. Spoel ze onder stromend water snel koud. Laat ze goed uitlekken en voeg ze toe aan de tomaatjes. Snipper de ui en schep ze er ook door.
Giet de aardappelen af. Leg de aardappelen op de bakplaat en druk ze met een houten spatel iets plat, tot ze openbarsten (let op: druk ze niet helemaal plat!). Besprenkel de aardappelen met 3 el olie. Schuif ze 10 cm onder de hete ovengrill en bak de aardappelen in 5-8 min. goudbruin en krokant.
Doe de balsamicoazijn in een kom. Klop er de rest van de olie door en breng op smaak met de Provençaalse kruiden en peper. Besprenkel de salade met de dressing. Hak de olijven grof en schep door de salade.
Schep de aardappels op 4 borden. Leg er de sperziebonensalade en de slavink bij.