aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 50

Ingrediënten:

  • 500 g zuurkool.
  • 400 g vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakken.
  • zout en versgemalen peper.
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct.
  • 500 g half-om-half gehakt.
  • 1 eetl. gehaktkruiden.
  • 1 klein blikje ananas in stukjes.
  • 1 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de zuurkool op met een laagje water en laat op lage stand 10 minuten stoven. Zet in een andere pan de aardappelplakjes op in ruim water met zout en laat ze in circa 5 minuten beetgaar koken. Giet ze af en laat ze even staan. Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak het gehakt met de gehaktkruiden rul. Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en schep de stukjes ananas erdoor. Maal er wat peper over.

Bereiden:
Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en schep hierop de zuurkool. Verdeel de plakjes aardappel erover, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met wat olijfolie. Zet de schotel in de oven en laat in circa 20 minuten bruin bakken.

Tip:

Meng in plaats van ananas stukjes appel en/of rozijnen door de zuurkool.
Variatie:

Lekker met wat grove mosterd.
Lekker met rundervinken of rookworst.