aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 30

Ingrediënten:

  • 300 g (basmati) rijst.
  • 500 g rundergehakt.
  • 4 eetl. zonnebloemolie.
  • zout.
  • 1 theel. cayennepeper.
  • 1 ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 1 winterwortel.
  • 1 aubergine.
  • 250 g diepvriessperziebonen.
  • 1 theel. kaneelpoeder.
  • 1 eetl. kerriepoeder.
  • 2 dl yoghurt.
  • 75 g blanke rozijnen.
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries).

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak het gehakt rul in 2 eetl. zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe. Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze. Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

 

Bereiden:
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe. Roerbak 4 minuten. Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen. Schep de gare rijst en het gehakt erdoor. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.

 

Tip:

Vervang diepvriessperziebonen eventueel door doperwten of tuinbonen.