aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 300 g witte rijst.
  • 250 g gerookte kipfilet, in blokjes.
  • 1 blik tropisch fruit met siroop (halve liter).
  • peper.
  • zout.
  • sambal manis (zoete sambal).
  • 4 eetlepels halfvolle mayonaise.
  • 1 komkommer, in blokjes.
  • 1 banaan, in plakjes.
  • 4 eetlepels seroendeng (gebakken kokos met pinda's).

Bereidingswijze:

Kook de rijst en laat deze volledig afkoelen. Laat het fruit uitlekken (de siroop heeft u nog nodig) en bewaar het fruit in een zeef. Maak van vier eetlepels siroop, mayonaise, peper, zout en sambal een sausje en meng dit goed met de afgekoelde rijst. Schep de kipblokjes, het tropisch fruit, de banaanplakjes, de komkommerblokjes en de seroendeng door de rijst en laat alles 30 tot 45 minuten intrekken.

Lekker als hoofdgerecht, maar ook bij de barbeque