Menugang: Nagerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Eigeel en eiwit scheiden Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken vormen. Til de mixer of garde recht omhoog: de eiwitten vormen zachte bergjes in plaats van een scherpe piek. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan en bak goudbruin op middelste warmte. Keer om en bak ook de andere kant gaar. Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met poedersuiker en serveer met appelmoes. Ook lekker op appels in het begin al toe te voegen en onder de Kaiserschmarrn te voegen. Traditioneel met pruimencompot gegeten, kan ook met appel of kersencompot.
Klop de eierdooiers in een aparte kom tot een gladde massa; meng de melk, suiker, zout (en rozijnen) erdoor tot alles net vochtig is. Voeg het meel onder constant roeren rustig toe, totdat de massa dikker is. Een scheut mineraalwater toevoegen, dit zorgt dat de Kaiserschmarrn luchtig blijft.
Spatel de geslagen eiwitten erdoor.