aardappelsalade

 

Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 175 g boter en een beetje boter om in te vetten.
  • 175 g suiker.
  • 3 eieren.
  • 3 eetl. melk (Melkan).
  • 150 g zelfrijzend bakmeel.
  • 1 theel. bakpoeder.
  • 45 g cacaopoeder.
  • 200 ml slagroom (Melkan), stijfgeklopt.
  • 1 pot of blik kersen zonder pit, uitgelekt.
  • poedersuiker.
  • 4 ovenschaaltjes Ø 10 cm en ca. 8 cm hoog.
  • bakpapier.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en leg op de bodem een stukje bakpapier. Smelt de boter 1/2 minuut in de magnetron op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg de eieren en de melk toe en klop goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop dit heel even tot een glad beslag.

Bereiden:
Schep dit chocoladebeslag in de schaaltjes en zet deze niet te dicht naast elkaar in de magnetron. Bak de taartjes in de magnetron, onafgedekt 8 minuten op 800 watt. Laat ze 5 minuten staan zodat ze nog even kunnen nagaren. Keer de taartjes. Verwijder het bakpapier. Snijd de taartjes 2 keer met een scherp mes horizontaal door. Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met de slagroom. Verdeel er kersen over. Stapel de lagen, leg bovenop enkele kersen en strooi er een vleugje poedersuiker over.