aardappelsalade

 

Menugang: Nagerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 120

Ingrediënten:

  • 200 g extra bittere chocolade (reep). 
  • 7 bitterkoekjes. 
  • 200 g boter of margarine. 
  • 200 g suiker. 
  • 3 eieren (middel groot). 
  • 160 g zelfrijzend bakmeel. 
  • mespunt zout.
  • 2/3 bakje roomkaas naturel (125 g Philadelphia). 
  • 3 eetlepels frambozenjam. 
  • 1 dl slagroom (bekertje 125 ml). 
  • boter om in te vetten.

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Helft van chocolade au bain marie smelten. Bitter- koekjes fijnmalen in keukenmachine. Boter met suiker romig mixen. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel, zout en bitterkoekjes erdoor mixen. Gesmolten chocolade erdoor mengen. Vorm invetten, met bloem bestrooien en beslag erin scheppen. Taart in ca. 1 1/2 uur gaar bakken (met houten prikker controleren of taart gaar is). Taart laten afkoelen. Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel.

Bereiden
Taart overlangs in 6 lagen snijden. Onderste laag bestrijken met roomkaas, volgende laag met jam, herhalen tot taart is afgedekt met laatste laag.In pannetje chocolade in room laten smelten en tot egaal mengsel roeren. Mengsel over taart gieten en met mes hele taart met chocolade bedekken. Chocolade laten stollen.