aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 50

Ingrediënten:

  • 1 ui.
  • 3 eetl geraspte kaas.
  • 50 gr spekblokjes.
  • 3 middelgrote aardappels.
  • 175 ml melk.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 3 eieren.
  • 150 gr diepvries erwtjes.
  • 1 theel paprikapoeder.
  • Peper en zout.
  • Boter om in te vetten.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter. Ontdooi de erwten en laat ze in een zeefje uitlekken. Schil de aardappels en kook ze in 15 min beetgaar. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter. Snipper het uitje en de knoflook en voeg deze toe aan de spek. Bak nog 3 minuten mee. Klop de eieren los met de melk, paprikapoeder, kaas, zout en peper. Giet de aardappels af en snijd in plakjes en bestrooi met een beetje zout. Verdeel de aardappeltjes, erwtjes en spek afwisselend in de ovenschaal. Giet het ei-kaas mengsel er overheen en zet 30 minuten in de oven. De tortilla is goed als hij mooi lichtbruin van boven is en een prikker er schoon uit komt als je er in prikt. Snijd de tortilla in blokken en serveer met een prikkertje.