aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • zout. 
  • 1 pak filodeeg, diepvries. 
  • 1 winterpeen, geschild. 
  • 100 g gerookte kipfilet. 
  • 2 eetl. olie. 
  • 3 bosuitjes, heel fijn gehakt.

Bereidingswijze:

Breng water met wat zout aan de kook. Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien. Rasp de wortel grof en blancheer de reepjes een minuut in het kokende water. Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes. Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk met olie. Leg er een vel bovenop en snijd het vel dan doormidden zodat er twee vierkanten ontstaan. Doe dit ook met de rest van de deegvellen.
Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de wortel, kip en bosuitjes over de vierkantjes deeg. Rol het deeg op. Plak de naadjes dicht met wat olie of water. Leg alle rolletjes met het naadje naar onder op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de loempia’s in circa 20 minuten bruin en gaar. Serveer direct.

Tip:
Maak een vegetarische versie door kip te vervangen door mie of andere groenten.