aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 10 vellen filodeeg, diepvries. 
  • 2 eieren, losgeklopt. 
  • 1/2 winterwortel, geschild en grof geraspt. 
  • 20 sugarsnaps, in lange reepjes. 
  • 50 g taugé. 
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie.

Bereidingswijze:

Laat de vellen filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek. Neem een eetlepel van de geklopte eieren apart en maak van de rest een omelet. Snijd de omelet in reepjes. Vouw de deegvellen dubbel. Verdeel aan één kant de groenten en omeletreepjes over de breedte op het deeg. Bestrijk de rest van het deeg met een beetje losgeklopt ei. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de loempiaatjes op. Verhit de olie tot 180°C. Leg de loempiaatjes in een frituurmandje en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten lichtbruin.

Tip:
Ook lekker gevuld met gerookte kip of garnalen. Serveersuggestie: Lekker met een pikante dipsaus.