
Menugang: Bijgerecht
Soort hoofd ingrediƫnt: Vegetarische
Temperatuur: Koud
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 10 (1 uur marineren)
Ingrediƫnten:
- 1 komkommer.
- 2 el azijn.
- 1 el water.
- 2 tl suiker.
- 1/2 tl zout.
- gemberwortel (verse ongeveer 1 cm fijn raspen/persen).
Bereidingswijze:
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer vervolgens in stukken van 5 cm en vervolgens in luciferdunne staafjes.
Maak een marinade van de overige ingredienten en marineer hierin de komkommerstaafjes minimaal 1 uur.
Laat voor het opdienen de komkommer goed uitlekken. Garneer eventueel met hele sprieten bieslook.
Variatie:
Snijd een kleine rode ui in halve plakjes en voeg deze ook nog toe.
Voeg als laatste fijngehakt verse koriander over de komkommer