aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 600 g spinazie (panklaar).
  • 2 eieren.
  • 1 teentje knoflook, geperst.
  • 150 g feta, verkruimeld.
  • 125 g crème fraîche (Melkan).
  • 1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries).
  • 1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries).
  • zout en versgemalen peper.
  • 100 g pijnboompitten.
  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid.
  • bakplaat, ingevet.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop één ei los in een kom, voeg de knoflook, feta en crème fraîche met de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.

Bereiden:
Halveer de plakjes bladerdeeg en rol ze eventueel iets uit met een deegroller. Schep de spinazie en pijnboompitten door het feta­mengsel. Verdeel het spinaziemengsel over de gehalveerde deeglapjes. Vouw de deeglapjes dubbel en druk de naden aan met een vork. Smeer ze in met ei. Leg de hapjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten gaar.