aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

      • 150 g blauwe kaas (roquefort, danablue, gorgonzola).
      • 150 g gemengde sla.
      • 2 vleestomaten, in partjes.
      • 1 groene paprika, in reepjes.
      • 1 komkommer, in plakjes.
      • 100 g groene olijven zonder pit.
      • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes.
      • 2 eetl. kappertjes.

voor de dressing:

      • 5 eetl. olijfolie.
      • 2 eetl. wijnazijn.
      • zout en versgemalen peper.
      • 1 eetl. gehakte oregano of tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Snijd de kaas in blokjes of verkruimel hem. Verdeel de sla over diepe borden of kommen. Meng de ingrediƫnten voor de dressing.

Bereiden:
Verdeel de tomaten, paprika, komkommer, olijven, bosui, kaas en kappertjes over de sla. Sprenkel de dressing erover.

Tip:
Het is ook lekker om de kaas licht te laten smelten onder een hete grill voordat hij over de salade verdeeld wordt.

"Kan ook als maaltijdsalade voor 2 personen".