aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

    • 6 vleestomaten. 
    • 1 grote pot of blik witte bonen circa 800 gram. 
    • 2 rode uien. 
    • 4 bosuitjes. 
    • 300 gram feta. 
    • 150 gram zwarte olijven zonder pit. 
    • 0,5 komkommer. 
    • 2 eieren. 
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.

Voor de dressing:

    • 6 eetl. tomatenketchup. 
    • 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm. 
    • 3 eetl. azijn of citroensap. 
    • zout en versgemalen peper. 
    • 1 dl olijfolie.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in reepjes. Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de bosuien in ringetjes. Verkruimel de feta grof. Snijd de olijven in plakjes en houd circa 50 gram achter voor de garnering. Snijd de komkommer in plakjes. Kook de eieren hard en pel ze. Roer voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.

Bereiding:
Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar. Laat de salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven