aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 4 grote niet al te rijpe tomaten.
  • peper uit de molen.
  • zout.
  • 1 blik tonijn naturel (213 gram).
  • 75 g zachte boter.
  • 2 el citroensap.
  • worcestersaus of aroma.
  • goedgewassen en gedroogde blaadjes kropsla.
  • mayonaise. 
  • 2-3 el kappertjes.
  • gesnipperde zure augurkjes.

Bereidingswijze:

Was en droog de tomaten, pel ze desgewenst en snijd de tomaten met een scherp mes overdwars door.
Hol de halve tomaten met een puntig theelepeltje uit, maar beschadig de schil niet.
Strooi weinig peper en zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een bord.
Zet de zeef op een kom en laat de tonijn in een zeef uitlekken.
Verwijder met twee vorken graatjes en velletjes uit de vis en maak die met een vork fijn in de kom waarop de zeef heeft gestaan.
Verdeel de boter in kleine stukken en doe die bij de vis, voeg 1 el citroensap toe en maak alles samen fijn.
Roer daarna tot het mengsel enigszins luchtig en schuimig wordt.
Voeg naar smaak nog wat citroensap, peper en zout of worcestersaus toe.
Beleg de serveerschotel met de blaadjes kropsla en sprenkel daar weinig citroensap en worcestersaus op.
Verdeel het tonijnmengsel over de tomaten en garneer die met mayonaise en kappertjes.
Zet de gevulde tomaten op de sla en zet de schoten, voor het serveren, 10-15 minuten afgedekt in de koelkast.
Serveer er sneetjes geroosterd brood bij.