aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

Recept 1:

    • 1 paprika (Rood). Je kan ook 1gele en 1groene erbij doen.
    • 1 ui. 
    • tomatenketchup. 
    • champignons.
    • suiker. 
    • mosterd. 
    • half potje augurken en uitjes. 
    • ongeveer 2 eetl. piccalilly.
    • peper en zout.

Recept 2:

  • 2 el olijfolie.
  • 1 ui (gesnipperd).
  • 2 teentjes knoflook (geperst).
  • 1/2 groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes).
  • 1/2 rode paprika (kleine blokjes).
  • 1/2 groene paprika (kleine blokjes).
  • 100 gr champignons (dunne schijfjes).
  • blikje tomatenpuree (70 gr).
  • 4 el tomatenketchup.
  • 1 el sambal manis.
  • 1 el azijn.
  • 2 el witte basterdsuiker.
  • 1 dl kippenbouillon.
  • 2 augurken (kleine blokjes).
  • evt. maizena (aangelengd met wat bouillon).

Bereidingswijze:

Recept 1:
Paprika en ui fruiten daarna doe je de champignons erbij. Laat ze ook even mee fruiten en doe dan de rest van de ingredienten erbij. Dit alles goed doorelkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Nog even laten door koken.
 

Recept 2:
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en pepertje aan. Voeg dan de paprikas en champignons toe en bak ca 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden. Doe dan de tomatenpuree erbij, bak nog een minuutje, en voeg dan de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon toe en laat doorpruttelen. Proef of er nog iets van suiker bij moet, doe er dan de augurk door. Bindt m eventueel met wat maizena als de saus te dun is.
Serveertips
Serveer deze heerlijke saus bij een lekker stukje vlees (biefstuk, schnitzel, kippetje, hamburger etc etc etc) met frites of rijst en doperwtjes.