Menugang: Bijgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte
Temperatuur: Koud
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 20
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes ter grootte van de appelreepjes. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenreepjes toe. Schep ze uit de pan met een schuimspaan als ze net gaar zijn en laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De appel schillen en in vieren snijden. Verwijder het klokhuis en snijd elk appelpartje in de lengte in 3 gelijke plakjes. Snijd de plakjes in dunne reepjes en vermeng met de creme fraiche tegen het verkleuren. De knolselderij schillen, wassen en in plakjes snijden ter grootte en dikte van de appelplakjes. Snijd deze ook in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water met zout totdat ze beetgaar zijn. Laat ze vervolgens in koud water met ijsklontjes afkoelen en in een vergiet uitlekken.
Vermeng de selderijreepjes met de appel en kip en voeg mayonaise en sjalot toe. Breng de salade op smaak met zout en peper en garneer met de walnoten.
Volgens origineel receptuur bevat waldorfsalade: selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap. Tegenwoordig wordt vaak kip/kalkoenfilet en druiven toegevoegd.
Om te voorkomen dat appel en selderij verkleuren, na het snijden direct in water met citroen leggen. De selderij wordt ook vaak nog even geblanceerd.