Menugang: Bijgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Koud
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 150 (+ 2 uur in koelkast)
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snijd de bleekselderijstengels in ragdunne reepjes. Snijd de geschilde appels in kleine blokjes. Snipper de ham en de kipfilet. Snijd 2 gepelde sinaasappelen in kleijn stukjes. Pers 1 sinaasappel. Maak een dressing van: de yoghurt, de mosterd peper en zout, de olijfolie en wat sinaasappelsap. Meng de groente en het fruit met de dressing in een ruime kom en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Hak de walnoten en strooi over de salade.
Volgens origineel receptuur bevat waldorfsalade: selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap. Tegenwoordig wordt vaak kip/kalkoenfilet en druiven toegevoegd.
Om te voorkomen dat appel en selderij verkleuren, na het snijden direct in water met citroen leggen. De selderij wordt ook vaak nog even geblanceerd.