aardappelsalade

 

Menugang: Bijgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 150 (+ 2 uur in koelkast)

Ingrediënten:

  • 1 stronk bleekselderij.
  • 2 friszure appels.
  • 3 handsinaasappelen.
  • 1 plak gekookte ham (100 gram).
  • 1 plak gekookte of gerookte kipfilet (100 gram).
  • 2 eetlepels yoghurt.
  • 1 theelepel mosterd.
  • zout en peper.
  • olijfolie.
  • 50 gram gepelde walnoten.

Bereidingswijze:

Snijd de bleekselderijstengels in ragdunne reepjes. Snijd de geschilde appels in kleine blokjes. Snipper de ham en de kipfilet. Snijd 2 gepelde sinaasappelen in kleijn stukjes. Pers 1 sinaasappel. Maak een dressing van: de yoghurt, de mosterd peper en zout, de olijfolie en wat sinaasappelsap. Meng de groente en het fruit met de dressing in een ruime kom en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Hak de walnoten en strooi over de salade.
 
Volgens origineel receptuur bevat waldorfsalade: selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap. Tegenwoordig wordt vaak kip/kalkoenfilet en druiven toegevoegd.
Om te voorkomen dat appel en selderij verkleuren, na het snijden direct in water met citroen leggen. De selderij wordt ook vaak nog even geblanceerd.