aardappelsalade

 

Menugang: Hapjes

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 15 (1 uur in koelkast)

Ingrediënten:

Recept 1:

      • 100 g palingfilet (Vismarine of vers).
      • 125 ml zure room (Melkan).
      • 1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries).
      • versgemalen peper.
      • 2 pannenkoeken (kant-en-klaar).
      • plasticfolie.

Recept 2:

      • gerookte zalm.
      • zachte kruidenkaas.
      • wraps.
      • gemengde sla (rucola).
      • kappertjes.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor.

Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel. Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

Tip:
In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla's (Ø 25 cm) ook heel geschikt.

Variatie:
Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet (Vismarine of vers).
bestrijk de wraps met de kruidenkaas. Let hierop een plak de kappertjes, sla en gerookte zalm. Rol dit strak op en snij ze in schuine plakken.