aardappelsalade

 

Menugang: Hapjes

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte, Vis/Zeevruchten, Vegetarische

Temperatuur: Koud

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 20

Bereidingswijze:

  • Ingrediënten:
    6 hardgekookte eieren * 50 ml mayonaise * 2 theel. mosterd * zout * peper * 1 el fijngehakte zongedroogde tomataatjes * 2 theel fijngehakte basilicum * balsamicoazijn
  • Bereidingswijze:
    Pel de eieren en halveer ze. Haal de eierdooiers uit de eierhelften en prak ze fijn.Meng de mayonaise,mosterd peper,zout tomaatjes en een paar druppels azijn door de dooiers en roer dit goed door elkaar.Als het mengsel niet vloeibaar genoeg is nog wat mayonaise toevoegen. Vul de eieren vlak voor serveren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 100 g verse roomkaas * 4 el mayonaise * geknipte bieslook * zout * peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 50 g blauwe kaas * 6 el mayonaise * 4 el kwark * peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    10 hardgekookte eieren * 1 klein blikje zalm (ca. 200g) * 100g verse roomkaas * 5 el mayonaise * gehakte dille * zout * peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 50 g verse roomkaas * 6 el mayonaise * 6 el geraspte komijnekaas * zout * peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    10 hardgekookte eieren * 2 plakjes ontbijtspek * 1 kleine rijpe avocado * 2 el citroensap * 8 el mayonaise * 1/2 theel cayennepeper * geknipte bieslook * zout * peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte eidooiers met de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld spuitmondje met het eidooiermengsel en spuit het in de eieren of schep het eidooiermengsel met een theelepeltje in de halve eieren. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 100 gram boter,* 4 el slagroom * zout * peper * 100 gram gepelde garnalen * 2 theel droge sherry
  • Bereidingswijze:
    Pel de eieren en snij ze overdwars doormidden. Prak de dooiers fijn. Roer de boter romig en vermeng met de fijngeprakte dooiers, de slagroom en wat zout. Snij de garnalen in zeer kleine stukjes, vermeng met basismengsel en de sherry.Vul de halve eieren met dit mengsel. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 8 krabfantasysticks * 4 el. mayonaise * 2 el. dille * zout * versgemalen peper
  • Bereidingswijze:
    Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijnSnijd 6 van de krabfantasysticks fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de mayonaise,de fijngesneden krab en de dille en breng het mengsel op smaak met wat zout en versgemalen peper. Snij de overgebleven 2 sticks in 16 kleine stukjes. Vul de halve eieren met de krabmayonaise en garneer met een stukje krab. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 6 plakjes rauwe ham * 4 el. verse roomkaas * peper * 4 groene olijven.(om te garneren)
  • Bereidingswijze:
    Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijn. Snijd de ham, zonder vetrandje, uiterst fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de roomkaas, de ham en wat peper. Vul de halve eieren met de hammousse. Garneer met de, in dunne plakjes gesneden, groene olijven. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 4 el.creme fraiche. * 2 el. tomatenpuree * zout * versgemalen peper * tomatenketchup (om te garneren) * peterselie (om te garneren)
  • Bereidingswijze:
    Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Prak de dooiers goed fijn. Meng de verkruimelde dooiers met de creme fraiche en de tomatenpuree tot een glad mengsel. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Vul de halve eieren met de tomatencreme. Garneer met een toefje tomatenketchup en een plukje peterselie. Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    8 hardgekookte eieren * 2 lenteuitjes * boter * 2 theelepels scherpe kerrie * 150 gram garnalen
  • Bereidingswijze:
    Lente-uitje in piep kleine ringetjes snijden en even kort fruiten met de kerrie.De garnalen klein snijden maar 16 heel laten als decoratie.Eieren pellen en in de lengte richting doormidden snijden.Eigeel uit de eieren halen.Eigeel zacht kloppen met een beetje peper en zout en de gefruite lente-uitjes en kleine stukjes garnalen er bij doen.Dit mengsel terugscheppen in de ei-witten. Garneer elk ei met een hele garnaal.Ingrediënten:

  • Ingrediënten:
    6 hardgekookte eieren * 1 1/2 el pesto * 2 el olie * 2 el gemalen parmezaanse kaas * zwarte peper * 4 plakjes ontbijtspek * 4 blaadjes basilicum
  • Bereidingswijze:
    Halveer de eieren en wip de dooiers eruit. Pesto, olie en kaas door dooiermengsel roeren. Op smaak brengen met peper. Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen. Spek in dunne reepjes snijden. In droge koekepan reepjes spek al omscheppend in ca. 3 minuten bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Basilicum in reepjes snijden.Vul de eieren ,en garneer met reepjes spek en basilicum.