aardappelsalade

 

Menugang: Hapjes

Soort hoofd ingrediënt: Vis/Zeevruchten

Temperatuur: Koud

Smaak: Hartig

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

    • 1 klein bruin of wit stokbrood.
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd.
    • 2 eetl. olijfolie.
    • 100 g zachte kruidenkaas.
    • 100 g gerookte zalm (Vismarine of vers) in repen.
    • 1 eetl. kappertje.

In Oostenrijk wordt dit als volgt gemaakt:

    • olie.
    • tomaten in stukjes zonder pitjes.
    • sjalotje.
    • knoflook.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Snijd het stokbrood in schuine plakken. Gril de sneetjes brood aan beide kanten lichtbruin in een ingevette
grillpan of onder de ovengrill. Wrijf knoflook over het brood en sprenkel er olijfolie over.

Bereiden:
Besmeer de sneetjes met kaas, beleg ze met zalm en garneer met kappertjes.