aardappelsalade

 

Menugang: Gebak

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Warm

Smaak: Zoet

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid.
  • 2 peren, geschild en in stukjes.
  • 50 g pecannoten of walnoten, grof gehakt.
  • 50 g blanke rozijnen.
  • 4 eetl. schenkstroop of honing.
  • 1 l yoghurtijs.
  • 1 potje kersen, zonder pit (ca. 300 g).
  • 1 eetl. aardappelmeel of allesbinder.
  • muffinvorm of 4 kleine taartvormpjes, ingevet.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de muffinvorm of taartvormpjes met de plakjes bladerdeeg. Meng de perenstukjes met de noten, rozijnen en schenkstroop of honing.

Bereiden:
Schep het perenmengsel op de deeglapjes in de vorm en bak de taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vorm. Haal het ijs uit de diepvries. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm het sap en bind dit met aardappelmeel. Schep de kersen door het sap. Zet de perentaartjes op 4 borden of één schaal. Serveer de taartjes met bolletjes ijs in hoge glaasjes of coupes met de lauwwarme kersen met saus erbij.