aardappelsalade

 

Menugang: Gebak

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud, Warm

Smaak: Zoet

Aantal personen : 6

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 300 g pure chocolade grof gehakt.
  • 200 g boter.
  • 30 g bloem.
  • 1 theel.bakpoeder.
  • 3 eieren, losgeklopt.
  • 200 g bruine basterdsuiker.
  • 150 g pecannoten + extra voor garnering.
  • klein bakblik of taartvorm (doorsnee 28 cm) met lage rand, bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de chocolade en boter samen au bain-marie smelten. Zeef de bloem en bakpoeder. Klop in een andere kom de eieren met de suiker dik en romig. Voeg in gedeelten de gesmolten chocolade en bloem toe tot alles goed vermengd is. Roer de pecannoten er als laatste door en giet het beslag in de bakvorm.

Bereiden:
Bak de brownies in circa 45 minuten gaar en van boven gebarsten. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd dan in stukken. Garneer met de noten.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met lobbig geslagen room of ijs
.