aardappelsalade

 

Menugang: Gebak

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Zoet, Anders

Aantal personen : 8

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

 

Bodem:

  • 250 gram vlaaimix (AVEVE kiloverpakking). 
  • 3,5 gram droge gist. 
  • 110 gram water.

Rijstenvlaai vulling:

  • 1,150 liter melk. 
  • 130 gram desertrijst. 
  • 2 eieren. 
  • 4 eetlepels suiker. 
  • snufje zout.

Pudding / kruimelvlaai vulling:

  • 240 gram banketbakkersroom (AVEVE). 
  • 600 gram water. 
  • 75 gram suiker. 
  • 125 gram meel (b.v. zelfrijzend bakmeel).
  • 60 gram boter (niet gesmolten !).
  • snufje zout.

Bereidingswijze:

Rijstevlaai:
Melk, rijst, suiker en zout al roerend aan de kook brengen. Daarna 13 minuten zachtjes laten doorkoken, dan de 2 geklopte eierdooiers erdoor roeren. Nog even laten doorkoken.
Ongeveer half uur laten afkoelen onder het af en toe doorroeren.
Maak de vlaaibodem zoals op het pak vermeld staat.
Tweederde van het rijstmengsel op de vlaaibodem doen. Rest goed vermengen met geklopte eiwitten en bovenop eerste mengsel doen.
Half uur bakken in voorverwarmde oven op 210 graden.


Pudding / kruimelvlaai:
Suiker, meel, boter en zout mengen met vork tot kruimels. Daarna in koelkast zetten gedurende een dit half uur.
Maak de vlaaibodem zoals op het pak vermeld staat. Banketbakkersroom met water mengen tot beslag en deze op de vlaaibodem doen. Daarna kruimels erover strooien.
Half uur bakken in voorverwarde voen op 210 graden.


Tip:
Vet de bakplaten van te voren in met boter en meel en prik gaatjes in de bodem met een vork.