aardappelsalade

 

Menugang: BBQ

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • eendenborst
  • 125 ml sojasaus
  • eventueel 50 ml water
  • 60 gr rietsuiker
  • 12 gr gember
  • 12 gr knoflook
  • 1 el maïsmeel
  • 2 el water

Bereidingswijze:

Maak eerst de Teriyaki-marinade. Doe hiervoor de sojasaus, suiker, geraspte gember, water en het gekneusde teentje knoflook in een pan en breng het aan de kook op middelhoog/hoog vuur. Laat de saus gedurende 3 minuten zachtjes koken.
Meng het maïsmeel met twee eetlepels water en gebruik dit om de saus in te laten dikken. Laat het afkoelen.
 Neem nu de eendenborst. Snijd de huid met de vetlaag tot aan het vlees in met een kruislings patroon. Marineer de eendenborst in de afgekoelde teriyaki saus gedurende ongeveer een uur.
 Bereid de barbecue voor op gemiddelde indirecte warmte (260°C). Vet het rooster in met een neutrale olie en leg de gemarineerde stukken eendenborst hierop en grill ze gedurende 20-25 minuten tot de kerntemperatuur 58°C is.