aardappelsalade

 

Menugang: BBQ

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20

Ingrediënten:

  • 1/4 rode kool (of voorgesneden)
  • 100 gr worteljulienne
  • 1 grote appel (zoet/zuur)
  • Handje rozijnen
  • Sap van een halve citroen
  • 1 flinke el mayonaise
  • 1 flinke el kwark of yoghurt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar met de hand kan ook.
Stop de rode kool in een kom. Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe.
Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw (eventueel eerst besprenkelen met citroensap).
Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.
Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout.