aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 1 kg rosbief.
  • 1 courgette.
  • 2 grote uien.
  • bouillonblokjes.
  • geraspte kaas.
  • 1 el bloem.
  • paprikapoeder.
  • oregano.
  • basilicum.
  • peterselie.
  • suiker of honing.
  • shuit rode wijn.
  • 1 groot potje creme fraiche.
  • knoflook.
  • peper.
  • 1 grote blik gepelde tomaten.
  • olijfolie.
  • 500 gr tagiatelle.

Bereidingswijze:

Snij de rosbief in dunne reepjes (met de draad van het vlees mee).
Snij de courgette in streepjes in de lengterichting en snij eventueel het zachte aan de binnenkant weg.
Snij de uien in grove stukken en de knoflook fijn hakken of persen.
Laat de olijfolie in een wok heet worden. Kruid de rosbief met zout, peper, basilicum en oregano en braadt deze in de wok rondom bruin. Voeg de knoflook toe. Vervolgens toevoegen de courgette en de uien. Blijven roerbakken tot het geheel is aangebraden.
Strooi 1 el bloem over het geheel. Roer voorzichtig om en voeg de gepelde tomaten erbij en eventueel een klein beetje water (pas op niet te veel in verband met de binding van de saus). Voeg een flinke scheut rode wijn toe en naar smaak de bouillonblokjes, suiker of honing, kruiden en eventueel peper en zout.
Kook de tagliatelli in zout water gaar, schud af en besprenkel met een beetje olijfolie.
Als laatste de saus binden met de creme fraiche, niet meer laten koken. Roer de verse peterselie eronder en bewaar een beetje om te garneren.

Serveer de tagliatelle op een bord met hierover de saus en vlees. Hier bovenop de geraspte kaas en een klein beetje peterselie.