aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

    • 1 courgette, in plakken.
    • 1 rode paprika, in grove stukken.
    • 1 groene paprika, in grove stukken.
    • 2 uien, in partjes.
    • 1 wortel of 250 g bospeen, in stukken.
    • 5 eetl. olijfolie.
    • 2 eetl. citroensap.
    • zout en versgemalen peper.
    • 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd.
    • 400 g spaghetti.

eventueel:

  • Een beetje pesto.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de ovengrill voor of gebruik een grillpan. Leg de groenten in de ovenschaal en sprenkel er olijfolie gemengd met citroensap, zout, peper en rozemarijn over.

Bereiden:
Schuif de groenten circa 15 cm onder het grillelement en rooster ze 10-12 minuten. Schep ze regelmatig om. Kook intussen de spaghetti. Giet deze af en breng eventueel op smaak met wat pesto. Serveer de spaghetti in diepe borden met de gegrilde groenten erop.

Serveer eventueel met varkenshaas

 

Tip:

Smelt 100 gram roomkaas naturel of met kruiden door de spaghetti.
Schep eens 200 ml gezeefde tomaten of blokjes tomaat op sap door de spaghetti