Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 20
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snijd de bacon in stukjes. Klop de eieren met de room en de Parmezaanse kaas los. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Smelt 10 g boter en bak hierin de bacon ± 2 minuten. Schep de bacon uit de pan en smelt de rest van de boter in de pan. Voeg het eimengsel toe en breng het aan de kook. Laat de saus ± 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en meng deze met de bacon door de saus. Garneer met peterselie en serveer direct. of: Doe de spekreepjes in een pan met dikke bodem, bak het spek licht krokant. Giet dan de room erbij. tip: Ook lekker met tortellini, Champions en 3 sjalotten.
Roer de boter los, houd apart. Roer ei en eidooier los, doe er de geraspte kaas door.
Kook de spaghetti al dente in ruim water. Als de spaghetti is afgegoten eerst de boter erdoor roeren, dan, als deze gesmolten is (blijven omscheppen), de nog warme spekjes met room en tot slot het ei-kaasmengsel. Omscheppen totdat alle spaghettislierten bedekt zijn. Maak op smaak af met peper.
lekker met een salade van bv komkommer.
vervang de helft van de Bacon door schwarzwälder schinken.