Menugang: Gebak
Soort hoofd ingrediënt: Anders
Temperatuur: Koud
Smaak: Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 20 ( + 1 uur in de oven)
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiden: Bereiden: Tip:
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.
Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.
Schep onder de mango op de merengues een laagje mascarpone of vanillekwark (Melkan). Vervang hazelnoten door blanke amandelen of pistachenoten.