aardappelsalade

 

Menugang: Gebak

Soort hoofd ingrediënt: Anders

Temperatuur: Koud

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 20 ( + 1 uur in de oven)

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten.
  • 175 g witte basterdsuiker.
  • 2 eetl. cacaopoeder, gezeefd.
  • 50 g hazelnoten, gemalen.
  • 2 mango's.
  • 100 ml advocaat.
  • bakpapier.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.
Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)

Bereiden:
Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.

Tip:
Schep onder de mango op de merengues een laagje mascarpone of vanillekwark (Melkan). Vervang hazelnoten door blanke amandelen of pistachenoten.