aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 250 g sperziebonen. 
  • 1 prei. 
  • 250 g champignons. 
  • 4 eetl. zonnebloem- of arachideolie. 
  • 300 g biefreepjes of 300 g in reepjes gesneden biefstuk. 
  • 2 theel. sesamolie. 
  • 1 teen knoflook. 
  • 2 theel. sambal oelek. 
  • 1/4 l vleesbouillon. 
  • 1 eetl. zoute sojasaus.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiding:
Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok. Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg dan
de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok. Breng
de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.

Suggestie:
Serveer bij dit gerecht gekookte rijst.