aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

    • 300 gr kipfilet, hamlappen of varkensfricandeau in dobbelsteentjes gesneden.
    • 1/2 literblik ananasstukjes.
    • 1,5 eetlepel azijn.
    • 1 eetlepel ketjap.
    • 50 gr (donker) bruine basterdsuiker.
    • beetje zout.
    • 2 uien.
    • 1 groene paprika.
    • 1/2 eetlepel maïzena.

eventueel:

    • champions.
    • courgette.
    • doperwten.
    • prei.
    • knoflook.

Bereidingswijze:

Snij het vlees of de kip in stukjes.
Snij de groenten.
Ananas laten uitlekken en het vocht opvangen !

Maak de rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Bak het vlees of kip gaar en voeg de groente erbij en laat ook dit gaar worden.
Vermeng het sap van de ananas met de azijn, de ketjap, de bruine suiker en eventueel iets zout. Voeg dit mengsel bij de gare kip/vlees met groente. Alles even goed laten doorkoken op hoog vuur.
1/2 kopje koud water nemen en daar de maïzena in doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg dit bij de kip/vlees en goed laten doorkoken zodat de saus gebonden wordt. Eventueel nogmaals de maïzena herhalen indien de saus nog te dun is.
Voeg de ananasstukjes aan de saus toe en laat nog even doorwarmen.