aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees, Gevogelte, Vis/Zeevruchten, Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 30 (+ 2 uur rijzen deeg)

Ingrediënten:

Deeg:

    • 300 gr meel (+ iets extra's om te bestuiven).
    • 1 eetl olie.
    • 200 ml water (lauw).
    • 2 gr gist.
    • 2 theelepel suiker.
    • italiaanse kruiden naar smaak.

Saus:

    • 1 gezeefde tomaten pakje.
    • 1 ui.
    • 1 teentje knoflook.
    • tomaten ketchup naar smaak.
    • italiaanse kruiden.
    • peper.
    • paprika poeder.

Beleg voorbeeld:

    • salami, paprika, champions, cherrytomaten, kaas, ham, ananas, gehakt, tonijn, olijven, enz

Bereidingswijze:

Deeg:
meel, kruiden, gist en suiker mengen. Water en olie toevoegen. Goed kneden (± 10 minuten) en daarna laten rijzen. Dit duurt een tijdje (± 2 uur).
Sneller is het om een paar minuten de gist te mengen met de suiker en water.

Saus:
ui en knoflook aanfruiten. Overige ingrediënten toevoegen. Als saus te dun is eventueel iets binden.

Oven voorverwarmen en ± 15-20 minuten bakken op 225 graden