Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vlees
Temperatuur: Warm
Smaak: Anders
Aantal personen : 2
bereidingstijd in minuten: 35
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Maak het gehakt aan met de kruiden en wat zout en peper. Rol er met vochtige handen kleine balletjes met een doorsnee van circa 3 cm van. Laat de doperwtjes ontdooien. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de ene helft in blokjes en de andere in reepjes. Snipper de sjalot en de knoflook.
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en laat de gehaktballetjes kort bakken. Voeg de sjalot en de paprikablokjes toe en laat kort meebakken. Voeg de tomaat, de salie en de bouillonpoeder toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik mocht worden. Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe en laat meestoven. Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Schep de saus met de gehaktballetjes door de pasta en bestrooi met wat geraspte kaas. Garneer met de reepjes paprika en desgewenst met de zwarte olijven.