Menugang: Hoofdgerecht
Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische
Temperatuur: Warm
Smaak: Hartig, Anders
Aantal personen : 4
bereidingstijd in minuten: 25
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is. Breek de eieren boven de kom open. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer. Dan is het ook niet noodzakelijk om de bloem te zeven. Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag. Goed warm laten worden en een klontje boter laten smelten. Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond totdat de hele bodem bedekt is met beslag. Op niet al te hoge temperatuur de pannenkoek bakken totdat de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant.
Giet de melk erbij en klop met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe.
Bij dikkere pannenkoeken is het handig om een deksel op de pan te leggen zodat de bovenkant sneller droog is.