aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Hartig, Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 250 g bloem.
  • 2 ei.
  • zout.
  • 500 ml melk (voor dikkere pannenkoeken 350 ml melk. dan ongeveer 5 stuks).
  • boter voor het bakken.

Bereidingswijze:

Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.

Breek de eieren boven de kom open.
Giet de melk erbij en klop met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe.

Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer. Dan is het ook niet noodzakelijk om de bloem te zeven.

Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag. Goed warm laten worden en een klontje boter laten smelten. Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond totdat de hele bodem bedekt is met beslag. Op niet al te hoge temperatuur de pannenkoek bakken totdat de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant.
Bij dikkere pannenkoeken is het handig om een deksel op de pan te leggen zodat de bovenkant sneller droog is.