aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 25

Ingrediënten:

  • 400 g (eier)mie. 
  • 400 g kipfilet. 
  • 2 teentjes knoflook. 
  • 1 kleine prei. 
  • 1 rode paprika. 
  • 1 blikje ananasstukjes (ca. 200 g). 
  • 3 eetl. (wok)olie. 
  • 2 eetl. sojasaus (ketjap manis). 
  • 2 eetl. oestersaus. 
  • 1 theel. sambal oelek.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze. Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes. Giet de ananas af en vang het sap op.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip. Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.

Suggestie:
Schep eens 50 gram taugé door het gerecht.

Variatie:
De kipreepjes kunnen worden vervangen door biefreepjes; roerbak deze 2 minuten in plaats van 4 minuten.