aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vegetarische

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 60

Ingrediënten:

  • 1 prei, in stukken van 5 cm.
  • 200 g broccoli, in roosjes.
  • 1 rode of gele paprika, zonder zaadjes, in repen.
  • 1 courgette, in dikke plakken.
  • 1 rode ui, in partjes.
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes.
  • 3 eetl. olijfolie.
  • 1 theel. chilipoeder of paprikapoeder.
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten).
  • 1 theel. gedroogde oregano.
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g).
  • 1 blik kidneybonen (rode bonen) (400 g), uitgelekt.
  • 200 g ricotta.
  • 75 ml halfvolle melk (Melkan).
  • 100 g geraspte belegen kaas.
  • 2 eetl. volkorenbroodkruim.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal. Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven. Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim. Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

Tip:
Lekker met grof bruinbrood of tortillachips erbij.
Vervang ricotta door magere kwark en neem in plaats van courgette eens venkel of bleekselderij.
Geef er voor de niet-vegetariërs eventueel gebakken kalkoen- of kipreepjes bij.