aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Gevogelte

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 2

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 eetl. olijfolie.
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst.
  • 1 eetl. rode pesto.
  • 250 g kipfilet, in smalle repen.
  • 1 gele paprika, in repen.
  • 1 rode paprika, in repen.
  • 1 rode ui, in ringen.
  • 6 cherry-/kerstomaten.
  • 1/2 krop ijsbergsla, in repen.

Dressing:

  • 2 eetl. halvanaise.
  • mespuntje mosterd.
  • enkele druppels worcestershiresaus.
  • 2 eetl. citroensap.
  • 2 ansjovisfilets, in stukjes.
  • versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Meng olijfolie met knoflook en rode pesto en schep de kip erdoor. Meng de ingrediƫnten voor de dressing.

Bereiden:
Verhit een grillpan en rooster hierin de kipfilet 10 minuten. Keer de reepjes regelmatig om. Rooster de paprikarepen, uiringen en kerstomaten 5 minuten mee. Verdeel de sla over 2 borden. Leg de warme kip en groenten erop. Sprenkel de dressing over de salade.

"Maaltijdsalade voor 2 personen"