aardappelsalade

 

Menugang: Hoofdgerecht

Soort hoofd ingrediënt: Vlees

Temperatuur: Warm

Smaak: Anders

Aantal personen : 4

bereidingstijd in minuten: 35

Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes (totaal ca. 500 gram). 
  • 2 eieren. 
  • 1 eetl. kerriepoeder.
  • zout en versgemalen peper. 
  • 75 g fijngehakte blanke of geschaafde amandelen. 
  • 3 eetl. paneermeel. 
  • 50 g boter. 
  • 100 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd. 
  • 100 g peultjes. 
  • 100 g doperwten (diepvries). 
  • 100 g maïs.

Bereidingswijze:

Voorbereiding:
Sla de dunne kant van de varkenshaasjes terug en steek deze vast met een cocktailprikker zodat het vlees overal even dik is. Klop de eieren los met kerriepoeder, peper en zout. Meng de amandelen met het paneermeel. Haal de varkenshaasjes eerst door het eimengsel en wentel ze vervolgens door het amandel-paneermeelmengsel.

Bereiding:
Bak het vlees in de boter rondom bruin en laat het op een lagere stand ca. 15 minuten garen. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Kook de sperziebonen 5 minuten, voeg de andere groentes toe en kook nog 6-8 minuten of totdat ze gaar zijn. Serveer de varkenshaas in dikke plakken gesneden met de groentes ernaast.

Suggestie:
Lekker met rösti of gebakken krieltjes.